NL / EN

Vision

(This page is only visible in Dutch… Sorry!)

Make-Up Matters is ontstaan vanuit de visie van oprichtster / eigenaar Annelies van Oosterum. We laten daarom Annelies aan het woord:

Passie… een beladen woord. Iets waar velen jaren naar zoeken in hun leven en helaas niet iedereen kan of zal vinden. Maar wat is er nou mooier dan wanneer je het welbekende vonkje voelt? Dat ene moment dat je bij jezelf denkt; “Ja, dit is hetgeen wat ik met mijn leven wil gaan doen, zo kan mijn beroep mijn passie zijn!”

Ook ik heb deze welbekende zoektocht achter de rug. Ik ben namelijk niet altijd Make-Up Artist geweest. Jaren lang heb ik in het commerciële bankwezen gewerkt, een wereld die in alle eerlijkheid niet aanvoelde als het mijne. Ik kan mij een ochtend herinneren dat ik een oude man aan mijn bureau kreeg en er onverwacht een persoonlijk gesprek ontstond. Aan het eind van dit gesprek schraapte de oude man zijn keel en vroeg; “Jongedame mag ik u tot slot iets vragen?” “Wat doet u hier op deze bank?” Ik schrok en dacht dat de man ontevreden was, maar het tegendeel was waar. Ik vertelde hem dat ik zoekende was naar mijn passie op het gebied van werk maar niet wist waar ik moest zoeken. Toen gaf hij mij het volgende advies; “Ga op zoek naar iets waarin je het besef van tijd verliest.”

Zijn advies heb ik opgevolgd en begon in alle eerlijkheid voor de grap een basisopleiding binnen de visagie, simpelweg om creatief bezig te kunnen zijn. echter toen ik eenmaal de penselen in hadden had sloeg de vonk over. Het vak visagie had zo veel meer diepgang dan wat ik van te voren had gedacht. Er viel zo veel meer te leren dan dat ik wist. Ik ontdekte dat elke make-up die ik bij iemand zet uniek is..net als ieder mens. En wat is er nu mooier dan de sterke punten van de mens te mogen accentueren? Wat is er nu mooier dan dat ik met mijn penselen de twinkeling in de ogen kan versterken of terug kan brengen? Ik ontdekte een ongelooflijk dankbaar beroep waarbij ik mijzelf continu kon blijven ontwikkelen en ik alle creativiteit in mijzelf kwijt kan. Kortom; ik mag mijzelf gelukkig prijzen want ik heb mijn passie gevonden!

Velen opleidingen in het binnen en buitenland volgden. De spannende stap om ontslag in te dienen en mijn eigen bedrijf op te gaan richten dat is een proces geweest. Daar waar ik ben begonnen met het bedrijf Annelies-Visagie is dit nu inmiddels uitgegroeid tot Make-Up Matters.

De behoefte om mijn kennis omtrent dit prachtige beroep te gaan overdragen was een vanzelfsprekende stap. Het onderwijsbloed stroomt al generaties door mijn familieboom. Toen ik zelf de verschillende visagie/mua opleidingen doorliep waren er een aantal aspecten die mij opvielen. De grootte van de groepen waardoor men vaak lang moest wachten en het gebrek aan persoonlijke aandacht. Dit is de reden waarom ik ben begonnen met het geven van privélessen. Op deze wijze kan ik het lesprogramma tussentijds aanpassen en kan ik een persoonlijke band met mijn leerlingen opbouwen.

Inmiddels ben ik alweer jaren werkzaam binnen de visagie en styling. Gaandeweg ontdekte ik steeds meer de grote invloed van een goede visagie en styling op het zelfvertrouwen van vrouwen. Mijn penselen roeren veel dieper in iemands zelfbeeld dan wat ik ooit heb voorzien. En het vak gaat zo ontzettend veel verder dan alleen maar “spelen met make-upjes”. Het doet mij altijd denken aan een citaat van Arthur Japin uit het boek Een schitterend gebrek “Echte liefde is dat de ander in staat is iets bij jou te zien waarvan je niet wist dat het te zien was…”

Vanuit deze gedachtegang is ook de naam Make-Up Matters ontstaan; mijn / ons beroep doet er toe! It matters; MAKE UP MATTERS!

Annelies van Oosterum