Referenties

Edwin van Wier (fotograaf): “… gedreven en creatieve visagiste…”
Annelies is een gedreven en creatieve visagiste, ze weet het moodboard goed om te zetten in een bijpassende stijl. Daarnaast is het een zeer prettig mens om mee samen te werken.

Leendert Breen (fotograaf): “…Ondernemend en vooruitdenkend…”
Beekbergen: Station, treinen, oud, vet, vies, mannenwereld. Tussen deze mannenwereld heb ik een fotoshoot gedaan met 2 vrouwelijke modellen en Annelies. We kenden elkaar niet. Ook de locatie wat rij onbekend. Waar begin je aan zou je zeggen. En juist op die locatie viel alles op z’n plaats. De eerste ontmoeting met Annelies was hartelijk. Op tijd, en wij te laat. Annelies niet stil gezeten, maar al een plek veroverd in de mannenwereld, om met visagie bezig te kunnen zijn. Dat tekend dan gelijk Annelies. Ondernemend en vooruitdenkend. Proficiat. De eerste goede stap al gezet.
Annelies kreeg van mij de vrijheid om te doen, wat zij dacht dat goed was, en paste in de stijl van mijn thema: Reizen. Tijdens het fotograferen keek Annelies gedurig naar de setting die ik had neergezet. Ik lette op de techniek van fotograferen, Annelies op de uitstraling. Dat werkte erg fijn. We vulden elkaar mooi aan. Dat is ook aan de resultaten wel te zien. Annelies gaf advies, drong niet aan, keek en gaf haar gegronde mening. Ook bij het tweede deel van de shoot, wat had ik zonder Annelies moeten beginnen. Damens geweldig in stijl gebracht. Annelies heeft kijk op de zaak! Ook in deze omgeving liet ze zich niet uit het veld slaan. Fantastisch zoals de meiden waren opgemaakt. En ook hier weer kwamen de ideeën van Annelies boven drijven, en vulde ze mijn ideeën aan. Ze nam het initiatief om alle werkplaatsmannen op te trommelen en ze op de achtergrond aan het werk te zetten. En de mannen kwamen en stonden en keken! Kortom; zonder Annelies, haar werk, visie, en passie was het resultaat wat ik nu heb, niet mogelijk geweest. Annelies, goed werk! Bedankt voor je tips, waardevolle aanvullingen, tijd en geduld tijdens de fotoshoot. Een goede basis is gelegd, en die gaan we uitbuiten!

Isabella Fernando (designer): “…Annelies wil altijd perfect werk leveren!…”
Naar mijn mening is zij de visagiste die heel veel plezier heeft in haar werk. Annelies wil altijd perfect werk leveren! Als visagiste wil ze duidelijk haar stempel drukken en zodoende trots zijn op haar werk. Maar tegelijkertijd denkt ze mee met de opdrachtgever zodat iedereen volledig plezier heeft van het resultaat.

Jord Visser (fotograaf): “…punctueel en komt haar afspraken altijd na… “
De samenwerking met Annelies verloopt altijd prettig. Annelies is punctueel en komt haar afspraken altijd na. En ze is een goede visagist, die op een prettige manier met haar modellen/klanten om gaat. Zo kan ze zowel een mannelijke directeur als een secretaresse zich op hun gemak laten voelen. Voor een volgende klus – zowel een zakelijkportret als fashionshoot – zou ik zeker weer gebruik willen maken van haar kunde.

Linda Cozijnsen-Blom (bruid): “…Elk traantje heeft het overleeft…”
Op 6 juli 2012 was het zover, onze trouwdag! Voordat we met alle voorbereidingen begonnen stond bij mij al vast dat ik mijn make-up door Annelies wilde laten doen. Tijdens onze “proefavond” had ik al snel door dat je precies wist wat ik wilde en wat bij me zou passen. En inderdaad het resultaat op de dag zelf was prachtig! Ik heb er veel complimenten over gekregen en het bleef de gehele dag geweldig zitten. Ik vond het leuk om te zien hoeveel plezier je in werk hebt en de professionaliteit die je in je hebt. Ook heb je mijn moeder opgemaakt deze dag en zij was er ook erg blij mee. Elk traantje heeft het overleeft… Ik zal je dan ook bij iedereen aanraden die opzoek is naar een goede, prettige en leuke visagiste! En mocht ik nog een keer zo’n mooie make-up nodig hebben dan weet ik je zeker te vinden!

Sandra Gordijn (fotograaf): “…zorgt altijd voor een prachtig resultaat!…”
Annelies is een echte team-player met oog voor detail. Ze heeft goed inzicht in het totaal plaatje waardoor ze moeiteloos zorgt voor een visagie en styling die aansluit op de sfeer die ik in mijn foto’s wil vastleggen. Dat ze een echte vakvrouw is blijkt ook uit de rust en vriendelijkheid die zij tijdens hectische en stressvolle momenten blijft uitstralen. Dit maakt het voor zowel het model als fotograaf een prettige ervaring om met haar samen te werken. Annelies zorgt altijd voor een prachtig resultaat!

Edwin IJpeij (fotograaf): “…geen standaard visagiste… “
Met Annelies werken is echt heerlijk. Ze heeft een half woord nodig en ze begrijpt wat je als kunstenaar wilt. Ze is waanzinnig creatief, en denkt mee en stelt zich pro-actief op. Dit resulteert in een efficiënte workflow en uitstekend beeld. Een top visagiste en grimeuse, met oog, visie en affiniteit met styling. Ze is voor mij dan ook geen standaard visagiste. Daarnaast is ze ook nog eens heel sociaal en een heel prettig persoon om mee samen te werken.

Sander van Leeuwen (fotograaf): “…Absoluut een aanrader om mee samen te werken!…”
Absoluut een aanrader om mee samen te werken! Ze is betrouwbaar en ze zet zich voor 100% in voor de fotoshoots die we samen doen. Ook een griepje houdt haar niet tegen om toch een prachtig resultaat neer te zetten! Ze denkt goed mee met de fotograaf en weet met haar creativiteit de soms nog ruwe ideeën van mij om te zetten naar prachtige visagie. Oh ja niet onbelangrijk: Annelies is een leuke spontane meid en zorgt dan ook voor actie en gezelligheid tijdens een shoot. De modellen voelen zich ook meteen op hun gemak, waardoor de sfeer tijdens een shoot lekker ontspannen blijft.

Miranda Kusters (deelneemster visagie workshop): “…Het werd een superavond!…”
Tijdens een workshop kleur, ontmoette ik Annelies voor het eerst. Ze gaf mij en mijn nichten ontzettend bruikbare make-up tips. Ik was daar zo enthousiast over, dat ik dit jaar als alternatief verjaardagsfeestje een workshop door Annelies organiseerde, samen met mijn vriendinnen. Het werd een superavond! Dankzij Annelies, die niet alleen een vakvrouw is, maar ook nog eens een heel leuk mens, ging iedereen aan het eind van de avond stralend met een mooie dag make-up de deur uit!

Femke Strunk-Beijer (bruid): “…Vanaf het eerste contact voelde het al goed!…”
Na een poos zoeken naar een goede visagist voor mijn bruiloft raadde een kennis mij Annelies aan. Vanaf het eerste contact voelde het al goed. Dankzij de prettige (en gezellige) afspraak voor de proefmake-up was ik helemaal gerustgesteld voor de grote dag. Ik kreeg zelfs nog adviezen voor de kleur van het bruidsboeket. De make-up was super en heeft de hele dag mooi gezeten. Ik voelde me prachtig! Ook mijn moeder heeft haar make-up voor de bruiloft door Annelies laten doen en zag er heel mooi uit.

Carla Drost (deelneemster visagie workshop): “…als je klaar bent voel je je echt prachtig!…”
Mijn lieve vriendin Miranda wilde eens wat anders met haar verjaardag dit jaar. En dan kom je uit op een workshop visagie van Annelies.
Miranda had gezorgd voor koffie en wat lekkers en Annelies heeft haar gehele collectie make-up meegenomen. Heerlijk welkom; alles stond al op tafel, dus je kreeg gelijk zin om eraan te beginnen. Na een foto van ons “blote billengezicht” zijn we begonnen. Zelf gebruik ik regelmatig make-up, de ene keer wat meer dan de andere keer. Leuk was nu dat je vooral de basis goed in de vingers krijgt; hoe breng je nou mooi gelijkmatig een foundation aan, blush (normaal ook zo’n ramp hoe en waar je het moet aanbrengen) en de vorm van je gezicht een beetje kunt veranderen door schaduweffecten. Erg leuk en als je klaar bent voel je je echt prachtig!

Bertine Stierman (bruid): “… Ik ben zeer tevreden…”
Viavia kreeg ik de naam van Annelies door. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt met Annelies voor een proefmake-up. En eigenlijk had ik bij het binnenkomen al direct een goed gevoel. Annelies toont echt interesse in jouw dag en geeft goed advies. Al snel kwamen we tot de juiste kleuren (passend bij de jurk, bloemen etc.). Op de grote dag stond ze keurig op tijd voor ons huis en gingen zowel ik als mijn moeder, schoonzus en zus in de make-up. Dat mijn gezicht bruiner was geworden door de zon, dan bij de proefmake-up was geen probleem; gewoon een andere poedersoort erdoor mengen en vervolgens zag ik er stralend uit. Ik ben zeer tevreden over haar en kan haar aan iedereen aanraden. Zo is laatst een vriendin getrouwd en natuurlijk heeft Annelies ook haar van bruidsmake-up voorzien.

Ralph Baaij (oprichter RB Academy): “… gedetailleerd en in perfectie…”
Visagie door passie! Wanneer ik Annelies en haar passie voor het vak te beschrijf, denk ik direct aan “het uiten van gevoel middels kleur en vorm”. Dit is niet nieuw, maar het visualiseren en tot stand brengen van creaties die gedetailleerd en in perfectie worden aangebracht, zijn voor mij wel de ingrediënten die haar uniek maken binnen ons vakgebied. Annelies heeft niet alleen de kracht visualisaties “neer te zetten”, haar talent komt ook tot uiting in het overdragen van deze kunstvorm naar studenten toe. Gevoel speelt hierbij een grote rol, naast didactische en pedagogische vaardigheden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij met haar eigen stijl en gevoel voor het vak scheppend bezig zal zijn en met door deze kunstvorm veel mensen zal bereiken.

Ellen van de Lagemaat (bruid): “… precies zoals ik me had voorgesteld…”
Toen mijn partner en ik op 12 mei in het buitenland trouwde, hebben we ervoor gekozen om een “tweede trouwdag” in Nederland te houden. Op die dag zouden we trouwfoto’s maken, in de kerk trouwen en ’s avonds een feest geven. Omdat we ook een fotosessie hadden gepland raadde een vriendin mij Annelies aan, voor de make-up. Annelies heeft diverse diploma’s in de visagie. Zelf gebruik ik dagelijks weinig tot geen make-up, ik was dan ook zeer benieuwd hoe ik dit zou gaan ervaren.Vooraf kreeg ik eerst een uitgebreide proef make-up. Van te voren hadden we samen besloten dat er natuurlijke tinten gebruikt zouden worden, omdat ik me daar het beste bij zou voelen en ik wilde ook mezelf blijven. Wat ik erg fijn vond en waardeerde in Annelies is dat ze goed meedacht en eerlijk tegen me was. Ik koos bijvoorbeeld een kleurtint die niet goed bij mij paste. Soms laat je je leiden door een bepaald idee, dat achteraf niet zo’n goed idee is. Dan is het fijn als iemand je daar op wijst. Na de proef make-up was het resultaat geweldig en voelde ik me opgelucht. Ik wist, ik ben de bruid, maar ik zou die dag een stralende bruid zijn met mooie make-up, precies zoals ik me had voorgesteld en waar ik me fijn bij voelde. Het werd een onvergetelijke dag, mede door Annelies!

Ian Verreijt (fotograaf): “… eigen inbreng aan het concept…”
Annelies is echt een Visagiste die weet waarover ze praat en waar ze mee bezig is. Ze heeft er zeker plezier in en dat zie je ook echt in haar werk terug. Ze luistert goed naar de ingevingen van de fotograaf maar geeft ook haar eigen inbreng aan het concept. Wat ook erg prettig is, want als fotograaf wil je toch dat het totaalplaatje er goed uit ziet. Tijdens de fotoshoot is ze erg spontaan en betrokken, heeft goede ideeën en is erg gezellig!

Roline Vermeulen (bruid): “… veel leuke complimenten van mijn gasten…”
Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor de mooie bruidsmake-up die je hebt aangebracht op mijn trouwdag! Het bleef de hele dag perfect zitten. Ik kreeg veel leuke complimenten van mijn gasten. Helemaal geweldig dus! Ook de make-up van mijn moeder en mijn zusje was mooi gezet! Als ik nog eens een keer mooi in de make-up wil, dan bel ik je zeker weer!

Sanjay Ramcharan (hairstylist): “… creatief en gezellig…”
Annelies is superleuk om mee te werken. Zeer creatief en gezellig. Toen ik met haar werkte vulden we elkaar eigenlijk meteen aan, zodat we een mooi compleet plaatje hadden. Ik zou haar zeker aanbevelen!