NL / EN

Workshop Visagie / Hair

Make-Up Matters uit Amersfoort (vlakbij Utrecht) biedt de workshop visagie / hair in verschillende vormen aan voor particulieren. Een workshop visagie of workshop hair wordt door onze ervaren trainsters gegeven. Deze zijn op techniek gericht, waarbij het programma wordt afgestemd op de wensen van de klant. Elke workshop van Make-Up Matters is maatwerk.

Individuele workshop visagie…
Veel mensen vinden het lastig om een juiste make-up bij zichzelf aan te brengen en lopen oa. tegen de volgende vragen aan:

 • Hoe breng ik snel een mooie make-up aan?
 • Hoe en waar breng je blush aan?
 • Hoe blijft mijn lipstick langer zitten?
 • Hoe breng je een eyeliner aan?
 • Waarom een foundation?
 • Wat zijn de mooiste kleuren voor mij?
 • Hoe kun je natuurlijk camoufleren?
 • Waarom loopt mijn kohlpotlood uit?

Bij een individuele workshop visagie leert Make-Up Matters je stap voor stap hoe jij jezelf op een mooie natuurlijke wijze kan opmaken. Desgewenst kan je jouw make-up tas meenemen, zodat wij kunnen kijken welke soorten make-up je gebruikt, en kunnen wij hier make-up tips over geven. Zorgvuldig bekijken we welke kleuren wel of niet bij je huidtype passen. Eventuele aanvullingen op de basis make-up kan je ook bij Make-Up Matters via onze webshop bestellen.

Vanzelfsprekend is een lichte dagmake-up in naturel look meer geschikt voor overdag, terwijl een zwaardere avondmake-up of feestmake-up meer voor speciale gelegenheden is. Een individuele workshop visagie wordt altijd op de vraag en de wensen van de klant afgestemd.

Make-Up Matters verzorgt deze visagie workshops zowel in de studio in Amersfoort als bij jou thuis!

Duo workshop Visagie…
Deze workshop visagie is speciaal voor vriendinnen, moeder en dochter of collega’s die vanuit hun werk er representatief uit willen zien.  Bij deze duo workshop visagie worden dezelfde principes toegepast als bij een individuele workshops visagie. Goede visagie is maatwerk. Onze ervaring uit de praktijk wijst uit dat een goede techniekbeheersing binnen de visagie het zelfvertrouwen van mensen een flinke boost kan geven.

Groepsworkshop Visagie…
Make-Up Matters organiseert ook groepsworkshops visagie voor groepen van gemiddeld 6-18 personen. Dit kan zowel bij jou thuis of in overleg op een andere locatie.  Wij nemen dan spiegels en koffers vol make-up en penselen mee. Wij geven iedereen passende make-up tips en leren de nieuwste make-up trends toe te passen. Vaak geven wij deze groepsworkshop visagie voor vrijgezellenfeesten, vriendinnenavonden/middagen, personeelsfeestjes of familie aangelegenheden.

Willen jouw gasten weten hoe ze smokey eyes moeten maken? Hangende oogleden corrigeren? Speciale bril make-up aanbrengen? Avond make-up of aangepaste make-up voor de jongere huid aanbrengen? Oudere huid of juist slapper wordende huid corrigeren? Alle thema’s zijn bespreekbaar en alle vragen van de deelnemers worden tijdens deze groepsworkshop visagie behandeld. Afhankelijk van de groepsgrootte, komen wij deze middag of avond met meerdere visagistes. Met ons team van Make-Up Matters is het mogelijk om een workshop voor een groep van maximaal 50 personen te verzorgen.

Workshop hairstyling…
Zou het niet leuk zijn als je weet hoe je je eigen haar mooi kunt stylen zonder dat het veel tijd en moeite kost? Met deze unieke workshop leer je alles over de verzorging en styling van je eigen haar. Als je haar maar goed zit!

We behandelen tijdens de workshop oa.

 • Eenvoudig föhnen
 • Corrigeren met de föhn
 • Opkammen
 • Eenvoudig opsteken
 • Touperen
 • Vlechten
 • Werken met kort haar, half lang en tot lang haar
 • Krullen en stylen

De workshop is geschikt voor haar vanaf een lengte dat je het kunt krullen ( ± 10 cm). Je hoeft niet handig te zijn; Iedereen kan het leren. Er wordt in kleine groepen gewerkt zodat iedereen persoonlijke aandacht en advies krijgt. Ook individuele workshops zijn mogelijk.
Je krijgt informatie over haarverzorging, het drogen van je haar en hoe je meer volume krijgt. Adviezen over de handigste stylingsproducten en tips & tricks voor het maken van de mooiste krullen of het stijl maken van je haar. Er wordt ook gedemonstreerd hoe je een simpele paardenstaart er snel anders en verzorgder uit laat zien of hoe je op een nonchalante manier je haar kunt opsteken. Daarna ga je lekker aan de slag met je eigen haar en kun je al je vragen stellen.

Zou jij zelf graag de haren van jouw dochter willen leren (in)vlechten, maar je weet niet hoe dat moet? Dat is een veel gehoord probleem bij Make-Up Matters. Daarom bieden wij nu ook een workshop aan om te leren (in)vlechten.

Cursus onderdelen zijn; snel en makkelijk (zigzag-)scheidingen maken, invlechten, opvlechten, 4-strengenvlecht, vissengraad, leuke creaties te combineren met of zonder vlecht. De onderdelen die zullen worden behandeld, zijn afhankelijk van het niveau en interesse van de cursisten. Ook voor de haarstyling workshops geldt; het programma van elke workshop zal in overleg speciaal op maat worden samengesteld.

Combinatie met professionele fotoshoot…
Alle workshops kunnen gecombineerd worden met een professionele fotoshoot in de studio van een fotograaf. De fotograaf kan ook naar de gewenste locatie komen. Eventuele nabestellingen van producten kunnen via de webshop besteld worden.

En mocht je iemand willen verrassen? Dan hebben we ook leuke cadeaubonnen voor de workshops!

Tot slot…
Ook zin in een individuele, een duo of groepsworkshop visagie? Kom jij uit de regio Amersfoort, Nijkerk, Zeist, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam? Geen probleem! Wij verzorgen de workshop visagie door het hele land. Dit kan al vanaf € 35,- pp.
Kijk ook even bij referenties voor ervaringen van andere klanten bij Make-Up Matters!

Voor meer informatie en of een vrijblijvende prijsopgave, neem gerust contact met ons op!