Skip to content
Training voor Kappers

Delen:

Training voor Kappers

Bij Make-up Matters werken wij regelmatig samen met diverse kapsalons! Onze beroepen liggen dicht bij elkaar. Wij begrijpen wat er allemaal komt kijken bij jouw mooie vak. Jouw focus ligt op haarverzorging, goede knip- en kleurtechnieken en de klant met een positief gevoel naar huis laten gaan. Je merkt dat je veel andere salons om je heen hebt, dus je wilt je onderscheiden. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Speciaal voor kappers heeft Make-up Matters een visagie training ontwikkeld, ter aanvulling van je bestaande kappersopleiding. Na het behalen van je examen, zul je een certificaat ontvangen van Make-up Matters Academy!

Onze ervaring…
Tijdens de meeste kappersopleidingen wordt weinig tot geen aandacht besteed aan visagievaardigheden. Ook zijn er maar weinig kapsalons, die naast het bruidskapsel ook de bruidsmake-up kunnen verzorgen. In onze ogen een gemiste kans. Naast de bevordering van de klanttevredenheid, bieden goede visagievaardigheden jou ook de kans om het plaatje compleet te maken. De klant kan met een mooi kapsel èn een mooie make-up tevreden de deur uit. Zoals je weet is elke haarkleur uniek en zou de make-up dat ook moeten zijn. Tijdens de training, die naadloos aansluit op jouw kappersvak, komen oa. de volgende vragen aan bod:

  • Welke soorten huid ondertonen zijn er?
  • Welke kleuren staan het mooist bij welk huidtype en haarkleur?
  • Hoe combineer je de juiste kleuren?
  • Hoe zorg ik er voor dat een bruidsmake-up de hele dag blijft zitten?
  • Hoe kan ik onzuiverheden zorgvuldig camoufleren?
  • Hoe werk ik hygiënisch?
  • Hoe kan ik de expressie in iemands gezicht vergroten?
  • Hoe maak ik mijn klant op een mooie natuurlijke wijze op?

Stap voor stap…
Wij lopen samen stap voor stap door, wat jij moet weten om een mooie natuurlijke make-up aan te brengen. Het unieke aan onze training is, dat wij geen standaard lesprogramma hanteren. Het lesprogramma wordt samengesteld op jouw wensen en aangepast op jouw niveau/ervaring. Voor onderwerpen die jij lastig vindt, kunnen wij meer tijd nemen. Heb je iets snel onder de knie? Super! Dan gaan we gelijk door naar het volgende onderwerp. Op deze manier kunnen wij jou op een snelle en efficiënte wijze op een zo hoog mogelijk niveau krijgen. De training wordt afgesloten met een examen, door middel van een professionele fotoshoot. De foto’s van jouw examen kun je gebruiken ter opbouw van jouw portfolio en uiteraard krijg je een officieel diploma van Make-up Matters Academy!

Bij jou in de salon…
De hierboven beschreven visagietrainingen kunnen ook in groepsverband gevolgd worden in de kapperssalon. Denk bijvoorbeeld aan de maandagochtend wanneer de salon gesloten is. De training kan gegeven worden met jouw eigen producten, of die van Make-up Matters. Dit zal hoofdzakelijk Golden Rose zijn. De groepsworkshop kan desgewenst afgesloten worden met een fotoshoot, maar dit is niet verplicht.

Ook kunnen wij ingehuurd worden door kappersgroothandels. Voor techniek- en productgerichte trainingen. Onze trainingen zijn altijd maatwerk. Zo hebben wij speciaal voor kappersgroothandel Koos van der Beek uit Leusden een mooi trainingsprogramma samengesteld.

Natasja de Nooij van Interhair Haarverzorging uit Hilversum schrijft:
“Make-up Matters is bij ons in de kapsalon geweest voor een workshop bruidsmake-up. Het was erg gezellig en we hebben een hoop geleerd. De training wordt meet veel enthousiasme gegeven, het is duidelijk dat jullie je vak verstaan. Alles wordt rustig uitgelegd, zodat iedereen het begrijpt. Alles bij elkaar was het een leerzame en gezellige ochtend.”

Wilma van Delen van Kapsalon Uniek uit Barneveld schrijft:
“Make-up Matters is echt super goed en ze weten waar ze het over hebben! Wij hebben met ons team al vele trainingen mogen volgen en zullen ook zeker nog meer trainingen gaan volgen!”

Voor meer informatie en of een vrijblijvende prijsopgave, neem gerust met ons op!

Neem contact met mij op

Trouwplannen?

Vraag dan nu onze Bridalbrochure aan!

Vraag onze bridal brochure aan